De bruiloft van Frans en Anita

Vorige week, 20 april, had ik de eer om de bruiloft van Frans en Anita te mogen vastleggen. De dag begon al om half 6. Laatste check van de spullen, hondjes even goed uitlaten en om kwart over 7 al aanwezig in Maassluis. Hier de voorbereidingen van de bruid en de bruidsmeisje vastgelegd, terwijl de schoonzus van de bruid een ontbijtje voor alle aanwezigen verzorgde. Na het aankleden van de bruid en de eerste ontmoeting met de vader weer vertrokken naar het punt waar de bruidegom met de gasten had afgesproken.

Bij Grand Café 'Hoofd in Maassluis werden de daggasten welkom geheten en werd het vervoer naar het huis van de bruid verzorgd door middel van tuk tuks's. Terwijl de gasten met tuk tuk's met een kleine omweg naar het huis van de bruid gingen om haar op te halen, reden de videograaf en ik hier met de auto heen zodat we op tijd klaar stonden om het mooie moment vast te leggen dat de bruidegom zijn bruid voor het eerst ziet.

Vanaf het huis van de bruid werd de reis vervolg naar het gemeentehuis alwaar zij ontvangen werden door een doedelzakspeler. Een waar kippenvelmoment ondanks het warme weer. Na de ceremonie waarin Frans en Anita wettelijk in de echt verbonden werden, kwam er nog een speciale ceremonie waar de bruidegom de dochter van Anita erkende. Dit was een bijzonder moment en ook hier moest ik zeker wel een traantje wegpinken.

Buiten werd onder het genot van een hoop bellen, uit de bellenblaasmachine (wat is dat ontzettend gaaf!) nog even de tijd genomen om wat foto's te maken en het bruidspaar te feliciteren. En terwijl de doedelzakspeler het afscheidslied speelde, vervolgde de weg zich naar het volgende punt waar alle gasten op de boot stapten.

We maakten een mooie tocht door de prachtige natuur waar nog wat momentjes waren om het bruidspaar om de foto te zetten op wat prachtige locaties. Tijdens de tocht was er tijd voor taart, een toost, een lekker broodje en een speech van de zus van de bruidegom die ook de getuige van de bruid was. Na deze heerlijke en ontspannende toch, vervolgde de tocht zich weer over het water. Maar wel in een andere boot en nu door het centrum van Maassluis. Hier werd de oude sluis, die sinds dit jaar weer in gebruik is genomen, geopend zodat we verder konden varen naar Grand Café 't Hoofd waar het tijd was voor een hapje en een drankje en waar de feestelijke dag werd afgesloten met een diner voor alle gasten.

Mijn dank gaat ten eerste uit naar Frans en Anita, die mij het vertrouwen en de kans gaven om deze bijzondere dag vast te leggen. Daarnaast wil ik de videograaf bedanken. Ondanks dat wij nog nooit hadden samen gewerkt, waren we een geweldig team. Ik heb veel van hem kunnen leren.

Nu mag ik deze dag nog een paar keer gaan herbeleven bij het uitzoeken en bewerken van de foto's.

3S0A1437-3.jpg